Kategoriler

5 Mayıs 2019 Pazar

3
yorum
Ölüm yıldönümün bugün, yine...




"........hasta exitus kabul edildi."
Bu cümleyle bitiyor 5 yıl önce yazılan rapor. Defalarca defalarca okuduğum, Latince kelimeler, terimlerle dolu olan rapor. O terimlerden sadece "exitus"un "ölü" anlamına geldiğini bildiğim ve her okuduğumda ciğerimi yerinden söken rapor. Ağzımı tek elimle sıkı sıkıya kapatarak, gözlerimden yaşlar dökülürken inleye inleye çok okudum. Her kelimeyi tek tek internetten araştırarak öğrendim. Son paragrafının 08:20'de başlayıp 09:05'te o cümleyle bittiği, oğlumun ölüm hikayesini anlatan rapor.
.
Ne yangınlara dayanırmış yüreğim, ne ağıtlar yakabilirmiş dillerim. Öğrendim. Çok ağladım, çok feryat ettim acımdan. Yoldan geçenleri, karşıdaki parkta oynayan çocukları, üst katlarda oturanları bile ağlatacak kadar çok feryatlarım oldu. "Ağıt"mış meğer hepsi.
.
Çocukluğumda babaannemin ve amcamın cenazelerinde duymuştum ağıt yakanları. Türküleri sevdiğim içindir belki çok etkilemişti beni bu ağıtlar. Kimileri sessiz sessiz ağlarken onlar hem söylüyor hem ağlıyorlardı. Onlarınkini bir gelenek, bir yetenek gibi düşünürdüm ama değilmiş oğlum. Ben de hiç alakam yokken, genç yaşımda aynı feryadı edebilirmişim meğer. Meğer ağıtlar, acının dayanılmazlığından çıkıyormuş, öğrendim.
.
Tıbbi epikriz raporunun son cümlesiyle feryat figan ağıt yakılırmış, yandım öğrendim..

3 yorum :

  1. 22 gün oldu 14 gün yaşayan bebeğimi kaybedeli..kendi kısacık ömründen daha uzun sürmeye başladı ayrılığımız..ve giderek uzayacak..ben biçare,benim gibi yaşayan var mı ne yaşamış,nasıl yaşamış diye ararken buldum sizi..malum insan başına gelmeden anlayamıyor bu acıyı,yaşadım gördüm,kimse de yaşamasın isterim..
    Rabbim,bana emanet ettiğini aldı.Hem de en güzel yere,cennete..Bu dünyada kızıma belki iyi bir anne olabilirdim,iyi bir eğitim almasını sağlayabilirdim ama Rabbim kızıma benim ona asla sağlamayacağım bütün nimetleri verdi.Şükürler olsun.Gözyaşım dinmiyor,yüreğim yanıyor ama bunlar teselli oluyor..Rabbim size de sabırlar versin.İçim yanarak okudum yazılarınızı.Mutluluklar bireysel ama acılar ortak onu anladım yazdıklarınızdan..Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh, nasıl vurdu yaptığınız şu hesap; "22 gün oldu 14 gün yaşayan bebeğimi kaybedeli..kendi kısacık ömründen daha uzun sürmeye başladı ayrılığımız". Çok saydım günleri, çok hesaplar yaptım ben de. Hakikaten acılar ortak demek ki.. Ne desem bilmiyorum, diyemiyorum zaten. İçimden dualar ediyorum size, Allah'ım sabrınızı kolaylaştırsın diye.
      Ne zaman isterseniz konuşup derdimizi bi ortaya döküp havalandırıp tekrar sokarız koynumuza. Acınıza ortağım..

      Sil
  2. Amin..Allah razı olsun..Rabbim bu acıya ortak herkese sabırlar versin..

    YanıtlaSil