Kategoriler

18 Aralık 2015 Cuma

2
yorum
Hayırlı yolculuklar, hepimize..

Hani birçok yetişkinin yolculuğa çıkarken kullandığı bir cümle vardır: Hayırlı yolculuklar..!

Bu cümle bize göre bu dünyada yapılan yolculukları kapsar. Hani hakkaten bir yerden başka bir yere araba vs. bir taşıtla gidilen yolculuklar. Yolculuk kazasız, sorunsuz geçsin diye söylenir.

Ama senin gibi bu dünyadaki kısacık hayatıyla deriin izler bırakmış bir çocuk, arkadaşımın çocuğu sarsarak öğretti bu cümlenin olması gereken anlamını bana. Öleceği yolculuğa çıkarken hiç beklenmedik bir şekilde anne-babasına "Hayırlı yolculuklar" dilemiş. Sanki kendi gideceği cenneti bilircesine anne-babasına dua etmiş. Sizin de dünya yolculuğunuz hayırlı geçsin de kavuşalım dercesine. Ailesi başta, çıktıkları araba yolculuğu için dediğini zannetse de sonradan o güzel yavrularını kaybettikleri zaman anlamışlar oğullarının hangi yolculuğu kastettiğini.

Acı ama derin hikaye, acı ama gerçek hikaye, acı hikaye, acıtan hikaye..

Allah'ım o yavrunun da anne-babasına sabır versin. Kavuşsunlar inşallah o güzel mekanda kuzularına..

2 yorum :

  1. Rabbim evlatlarını cennete uğurlamış olan bütün anne ve babalara sabırlar versin.Tüm güzel dilek ve dualarınız için teşekkür ederim.En hayırlı dua müminin mümine duasıdır.Çıktığımız bu dünya yolculuğunda hepimizin ineceği duraklar elbette var.Zamanı gelince yavrularımız allahın izniyle bizi bekler.O zamana kadar rabbim bizlere güç ve kuvvet versin.Bizler çok şanslıyız ki böyle meleklere sahip olduk.ve gerçek evlatlarımız var.Sabır edersek mükafatımız çok büyük.Furkan ve Asil Miran ..El ele kol kola cennet bahçesindeler.Rabbim onlarla olsun.Bize emanettiler,ana vatanlarına kavuştular.Dalgaydılar,denize kavuştular.Allahın izniyle bizler de hayat yolculuklarımızı hayırlarla,güzelliklerle tamamlayarak onlara kavuşuruz.İnna lillallahi ve inna ileyhi raciun.Şüphesiz dönüşümüz onadır.Sevgiler.Allaha emanet olun.Rabbim sizinle olsun,gücünüze güç katsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel anlatmışsınız.. Üstüne ne denir ki Amin'den başka..

      Sil