Kategoriler

6 Haziran 2016 Pazartesi

6
yorum
Evlat orucu..

Ramazan Ayı başladı. Zaman çabuk geçiyor aslına bakarsan. Senden sonra iki Ramazan Ayı geçmiş, bu üçüncü.

Nedense son ikisini çok hatırlamıyorum, en net hatırladığım senle olan. Emziriyordum seni ama yine de oruç tutmak istemiştim. Çok dua etmiştim Allah'a sütüm azalmasın diye. Öyle de olmuştu çok şükür. Ben oruçluyken de sen gayet iyi doyardın, sütte azalma olmamıştı aksine artmıştı bile sanki.

Koşuşturmayla geçen plansız düzensiz bir Ramazan'dı. Tam iftar vakti sen uyanırdın, bazı günler seninle ilgilenicem diye orucumu açamadığım olurdu. Abinden bir parça ekmek isterdim çok dayanamayınca. Kızardım biraz sana içten içe, söylenirdim yani "oğlum bi yarım saat müsaade etsen. Nasıl ayarlıyorsun tam bu saatte uyanmayı!" diye. Ya da sahur vakti ezan okunmasına çok az kalmışken ben hala seninle uğraşıyor olurdum, yine söylenirdim senin vakitsiz uyanmana, uyumamana..

Şimdi o kadar boşum ki. İstesem ne sofralar ne yemekler hazırlarım kendime. Çeşit çeşit yemekler, börekler, tatlılar yapacak kadar çok vaktim var. İlgilenmem gereken küçük bebeğim yok çünkü. Sen yoksun. Tamam vaktim çok ama tadım yok annecim. O koştura koştura, bazen bi parça ekmekle açtığım oruçların keyfi  yok.

Nedense zorlanmıyorum, özel bir hazırlığa gerek duymuyorum. Düşünmüyorum bile ne yaparız, ne yeriz, nerde yeriz diye.  Açlığın, susuzluğun zor geleceğini düşünmüyorum artık. Bedenin aç kalması nedir ki ben asıl evlat orucunu tutuyorum, hem de bir ömür süren. İftarı ahirete kalan evlat orucu benim tuttuğum. Ne sahuru var ne ezan saati belli. Bekliyorum işte bilemediğim bir iftar vaktini. Senin yokluğunun verdiği acı, o acıya sabırla dayanmaya çalışmam ibadet gibi sanki. Bu evlat orucunu layıkiyle tutabilirsem, inşallah, benim bayramım o zaman olacak..

6 yorum :

  1. Rabbim sabirlarin en buyugunu versin size ve sizin gibi evlat acisiyla sinanan butun analara bu mubarek ramazan ayı hurmetine insaallah.Oyle buyuk olucakki mukafatiniz oyle guzel olucakki yavrularinizla kavusmaniz herkes size imrenerek bakicak cennet te insaallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle yürekten ettiğiniz şu duanın hürmetine Allah razı olsun sizden. Sağolun..

      Sil
  2. Öyle zorlandım ki son paragrafı okurken... Allahım size sabırlar versin. İnşallah en büyük mükafatlar ile mükafatlandırılacaksınız. Allah bu mübarek Ramazan-ı Şerif hürmetine acılarınızı dindirsin. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun Beril Hanım, ne desem ki. Sizin gibi kalbi güzel insanları bilince daha güçleniyorum sanki. Acı azalmıyo ama gücüm takatim artıyo sanki. Ettiğiniz şu duaların beni kat kat güçlendirdiğine inanıyorum.. Allah razı olsun..

      Sil
  3. içimden gecen herşeyı o kadar guzel yazıyorsunuzkı 5 ay 11 gun oldu kızımı kaybedelı ıcım kavruluyor oructan değil susuzluktan degıl kızımın melegımın yoklugundan Allah Sabır versın sızede banada hepımıze.....................

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıklarım yanlış anlaşılır diye çok korkuyorum, okuyan isyan ettiğimi düşünür mü diye çekiniyorum. Çektiğim acıyı anlattıkça isyan ediyosun diyen var çünkü. İsyan ne haddime, Haşa!
      Benim umudum, şu hayata tutunma sebebim Allah. O bize müjdeyi vermiş, Ben kavuşturacağım demiş, daha büyük umut olur mu bize. İnşallah evlat orucumuzu hakkıyla tamamlayıp kavuşuruz evlatlarımıza. Allah'ım size dayanma gücü versin..

      Sil