Kategoriler

16 Kasım 2014 Pazar

2
yorum
Kitaptan..

     Okuduğum bir kitaptaki bazı cümleleri yazacağım bugün oğlum. Okuyunca içime işleyen ama bir o kadar da yüreğimi ferahlatan cümleler bunlar. Hem ağlattı hem şükrettirdi bana.
    

     Kitap, Seyfettin Bulut'un evladını kaybeden anne/babalar için yazdığı "Cennet Çocukları" kitabı. Emeği geçenden Allah razı olsun, bir nebze de olsa teselli ediyor, tutunacak bir dal uzatıyor çaresiz annelere..

"Çocuk, Cennet çiçeği;
 Çocuk, Cennet kokusu;
 Çocuk, Cennet meyvesi;
 Çocuk, Cennet neşesidir.
 Çocuk ve Cennet, bu yüzden birbirlerine en münasip ve en çok yakışan iki kelime. Bu dünyada çocukta Cennet'i seyrederiz, öbür dünyada ise Cennet'te çocukları.."

"Bu arada sizin çocuğunuz gibi, ergenlik çağına ulaşmadan ölen çocukları Allah, 'Cennet Çocukları' olarak seçer. Yani onlar imtihandan muaf tutulurlar ve özel olarak seçilirler. Cennet'tekilere özellikle de anne babalarına sonsuza dek çocuk sevme zevkini tattırsınlar, Cennet'in neşe ve sevinç kaynağı olsunlar diye..."

"İleride hem kabir hayatında ruhsal boyutta hem Cennet'te ruhsal ve bedensel boyutta daha muhteşem bir şekilde karşılaşacak ve ebediyen beraber olacaksınız."

"Çektiğim ayrılık acısını vuslat sevincine dönüştüren..."

"Sabredenleri müjdele! O sabredenler ki, başlarına bir musibet geldiğinde, 'Biz Allah'ın kullarıyız; sonunda yine O'na döneceğiz' derler.(Bakara Suresi:155-156)"

"'ebediyen yaşlanmayacak çocuklar' ifadesi, müminlerin büluğ çağından önce vefat eden çocuklarının, Cennet'te ebedi, sevimli, Cennet'e layık bir çocuk olarak kalacaklarına işaret eder ve anne babalarına verileceklerini müjdeler."

"Cennet çocukları, Cennet halkına özellikle de anne babalarına sonsuza kadar 'çocuk sevme' zevkini tattıracaklardır."

"Çocukları ölen aileler, dünyada kısa bir zamanda o da elemlerle karışık çocuk sevgisinden mahrum bırakılmalarına karşılık, elemsiz milyonlar sene çocuklarını sevip okşama hakkı kazanıyorlar."

"Üzülecek bir şey yok! Çocuğunuz Cennet çocuğu olarak seçilmiştir ve orada yine size verilecektir. İşte Kur'an, size bu müjdeyi veriyor."

"Vefat eden çocuğum masumdur. Onu yaratan Allah, ona benden daha çok şefkatli ve merhametlidir. Dolayısıyla onu dünyanın elemli, musibetli, meşakkatli zindanından çıkarıp Cennet sarayına aldı. Melekleri ona arkadaş yaptı. Orada hiçbir sıkıntı çekmeyecek. O çocuğa ne mutlu."

"Kendim içinse bu ölümü Allah'a dönüş vesilesi yapmalıyım."

"Her şeyin asıl sahibi Allah olduğu gibi çocuklarımızın sahibi de O'dur ve onları bize emanet vermiştir."

"Çocuğunuz Allah'ın emanetiydi ve Allah onu sizden aldı. O verdi, O aldı."

"Vefat eden çocuk nereye gitmişse siz de biz de oraya gideceğiz, hem kabir hayatında hem de Cennet'te görüşüp beraber olacağız."

"Ölümün de iç yüzü mümin için güzeldir ve tatlıdır."

"Misafir olarak bulunduğumuz bu dünyayı asıl vatan gibi görüyoruz; sonra da asıl vatana gitmekten ve çocuklarımızı göndermekten korkuyoruz."

"Bundan sonra siz de yüzünüzü ve yönünüzü biraz daha fazla o dünyaya çevirmelisiniz."

"Hz.Peygamber bir hadisinde, 'Kalbinizin ve içinizin yandığı duygulu anlarınızı, dua ve Allah'a dönüş için bir fırsat ve ganimet bilin.' buyurmuştur."

"Allah çocuğunuza sizden daha yakın ve daha merhametlidir."

"O sizi tekrar çocuğunuza kavuşturacak ve sonsuza kadar mutlu edecektir."

"'Lütuf ile kahrı herkes farkeder; lakin kahırda gizlenmiş lütfu ve lütuf içindeki kahrı az kimse bilir.' Mevlana..."

"Allah onları size emanet vermişti. Ama beklenmedik bir zamanda ve beklenmedik bir şekilde onları geri aldı. Niçin almış olabilir acaba? Belki de hem size hem onlara acıdığı içindir. Hem onların ebedi hayatı kurtulsun hem de sizin bu vesileyle Allah'a dönüp kurtulmanıza neden olsunlar diye olabilir. Ama merak etmeyin; Allah onları zayi etmeyecek, Cennet'te daha mutlu yaşatacak ve size saklayacaktır."

"Bilin ki dert O'ndan gelmişse çare de O'ndadır. Ve bazen O, çareyi 'dert' şeklinde verir; dermanı derdin içine koyar."

"Allah, kullarına zulmetmez. Allah'tan gelen musibetler, manevi birer ameliyattır. Her şey sizin manevi sağlığınıza kavuşmanız ve ebedi ölümlerden kurtulmanız içindir."

"Hoşlanmadığınız bir şeyde, umulur ki sizin için hayır vardır.(Bakara Suresi:216)"

"Ölüm anında herkese gideceği yer gösterilir. İyi insanlar, Cennet'in göz kamaştıran güzelliklerini seyrederek kendilerinden geçerler ve hiç acı çekmezler. Dolayısıyla çocuklarınız da acı çekmemiştir."

"Şefkatli Yaratıcı, elbette ölen çocuklarınızı da yalnız ve çaresiz bırakmaz, onlara çok güzel baktırır; hiç merak etmeyin."

"İyi insanlar ve çocuklar için üzülmenize hiç gerek yok; çünkü onlar soğukta değiller. Kabirleri, sımsıcak bir Cennet evidir ve orada rahattırlar."

"İntihar etmek, bu dünyada kaybettiğiniz çocuğunuzu, öteki dünyada da size kaybettirir."

"Bütün annelerin şefkati toplansa, Allah'ın şefkatinin bir zerresi yapmaz."

"İki yavrumdan biri yok artık ve kucağımın bir yanı soğuk; gönlümün de.."

"Hüküm, Allah'ındır."

2 yorum :

  1. Paylasiminiz icin tesekkur ederim. Kitabi bulamiyorum stoklarda yok ve daha basilmiyor galiba. Ama bu okuduklarim bile bir nebze su serpti acili yuregime...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh, keşke daha merhem olabilsem yaranıza. Bu kitaba hala ara ara okurum ben. Şöyle yapalım mı? Bana adresinizi mail yoluyla ulaştırırsanız kitabı size göndereyim, ilerde size deva olunca geri gönderirsiniz bana. Mail adresimden(bacanaksevcan@gmail.com) ya da Instagramdan(sevcan_bacanak) bana ulaşır mısınız?

      Sil